Wil je jouw achtertuin meer betrekken bij je woonkamer en van beide leefgebieden meer één geheel maken? Dan kun je een schuifpui of vouwwand plaatsen om de verbinding tussen achtertuin en woonkamer te versterken, zodat je ook binnen in de woonkamer kan genieten van het buitenleven.

Hoewel velen in Turnhout denken dat een schuifpui en een vouwwand vergelijkbare producten zijn omdat beide deuren open en dicht gaan door middel van een rails, zijn er zeker enkele verschillen te ontdekken tussen beiden. Door je te verdiepen in de verschillen, weet je welk product beter bij jouw wensen en behoeften past: een schuifpui of een vouwwand.

Verschillen

Het belangrijkste verschil is dat een vouwwand bestaat uit minimaal 6 delen en een schuifpui uit 4 delen. Omdat een vouwwand uit meerdere delen bestaat, schuift een vouwwand vaak flexibeler over de rails dan een schuifpui. Een schuifpui kan dan ook sneller stroef worden, waar een vouwwand vaak langer flexibel blijft en ook voor kinderen gemakkelijker te openen is.

Een ander verschil is dat een vouwwand zowel naar binnen als naar buiten te openen is. Een schuifpui is op dit gebied wat eenzijdiger, omdat deze alleen naar links of naar rechts geschoven kan worden om de deur te openen of te sluiten. Hierdoor heb je met een vouwwand meer mogelijkheden, wat het voor sommige mensen tot een betere optie maakt dan een schuifpui. Hecht je hier minder waarde aan, dan is een schuifpui wellicht de oplossing voor jou.

Prijzen

Als je een schuifpui wilt aanschaffen om jouw tuin meer te verbinden met je woonkamer, kom je er al snel achter dat de prijzen erg kunnen variëren. Zo is de prijs van een schuifpui niet alleen afhankelijk van de aanbieder, maar hebben ook de productkenmerken invloed op de definitieve prijs.

1) Een eerste factor die de prijzen in Turnhout bij een specialist beïnvloeden, is het soort glas dat gebruikt wordt in de pui. Daarnaast is 2) de prijs van een schuifpui afhankelijk van de omvang, waarbij het vanzelfsprekend is dat een grote schuifpui meer kost dan een wat kleiner model.

Materiaal keuze

Naast het soort glas en de omvang, bepaalt ook het materiaal de prijs. Met het materiaal wordt niet het soort glas bedoelt, maar het materiaal dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld de rails. Tot slot bepaalt de manier van openen de prijzen. Bij het kiezen uit een manier van openen, heb je de keuze uit een schuifmechanisme en een kiepmechanisme. Afhankelijk van het soort mechanisme dat je kiest, wordt de prijs bepaalt.

Op basis van bovenstaande productkenmerken en de aanbieder waar je jouw schuifpui bestelt, kost zo een pui tussen de €1000 euro en €3000 euro. Een vrij eenvoudige schuifpui met wat goedkoper materiaal kost bijvoorbeeld €1000 euro, maar kies je voor een model met het beste materiaal, het duurste glas en de grootste omvang, dan heb je al snel een schuifpui voor €2000 euro of meer.