Op TV komen ze vaak voor, inbraken, misdaad en allerlei andere narigheid. Ook in Turnhout kan dit gebeuren en wil je dus direct actie ondernemen om boeven voor te zijn. Als je je woning wilt beveiligen dan zijn er veel opties. In dit artikel gaan we in op 3 manieren van het beter beveiligen van je woning.

Deze zijn:

  1. Rolluiken
  2. Alarms
  3. HR-beglazing

1. Rolluiken

Een goede manier om je woning in Turnhout te beschermen is om te kiezen voor rolluiken. Dit zijn luiken die voor je ramen hangen en naar beneden laten. Goede rolluiken hebben vele voordelen, zoals dat het geluidswerend is maar dus ook inbraakwerend. Elektrische rolluiken zijn trouwens erg populair vandaag de dag. Ze kunnen op afstand naar beneden gehaald worden en zorgt een buismotor er voor dat je geen omkijken meer hebt naar hoe het product verder werkt.

Verder kun je kiezen voor 2 soorten, namelijk een van kunststof of van aluminium. De eerste is betaalbaar en zie je daarom vaak terug bij woningen, maar zijn aluminium rolluiken vaak erg duur. Dit komt omdat ze zwaar zijn, gemaakt van duur materiaal en moeilijker te monteren zijn. Verder zijn er meer punten waar op gelet moet worden door de specialist. Wil je dus ook je woning beschermen? Dan zijn rolluiken ideaal! Meer over rolluiken op Rolluik-Info.be.

2. Alarmsysteem

Met een alarm kun je snel en makkelijk een extra bescherming tegen indringers op zetten. Door te kiezen voor een stille of een met geluid kun je er voor zorgen dat inbrekers wel 2 keer nadenken voordat ze bij jouw komen inbreken. Zo is preventie van inbraak erg belangrijk. Ook Gemeente Turnhout heeft dit begrepen en is er een premie in het leven geroepen. Je kunt je laten adviseren door een specialist, wat gratis is en krijgt max. 25% van de totale kosten terug (max. €400 euro). Meer over alarmsystemen op AlarmWijzer.be.

3. HR-glas

Uiteraard wil je ook weten wat HR-glas je nu gaat opleveren aan financieel voordeel. Want energie besparen is in maatschappelijk oogpunt natuurlijk een prachtig fenomeen maar als het geld gaat kosten is de drijfveer meestal ver te zoeken. Gelukkig is het rendement van isolatieglas zodanig dat de aanschaf en installatie vrijwel altijd geld oplevert. De variabelen die het rendement bepalen lijken technisch ingewikkelde waarden maar in de praktijk zal je zien dat het bepalen van het rendement meevalt. Lees ook dit artikel over het kopen van hr-glas.