Een fotograaf uit Turnhout inschakelen doe je natuurlijk omdat je een geweldige foto wilt laten maken of meerdere. Bij het inschakelen van een fotograaf zul je daarom vast en zeker letten op de kwaliteit van de fotograaf door te kijken naar voorgaande foto’s in zijn portfolio. Ook is het begrijpelijk dat je naar de prijzen zult kijken. Je moet immers ook de portemonnee trekken en wilt graag dat de kosten binnen je budget blijven.

Wat zijn de prijzen van een gemiddelde fotograaf?

Graag geven we je met het volgende overzicht een beeld van wat een fotograaf nu eigenlijk kost. De prijzen van een gemiddelde fotograaf in Turnhout zijn als volgt:

  • Drie tot vier uur fotografie voor €175 tot €225
  • Vervoerskosten (bedrag per kilometer)
  • Het uitkiezen van de beste foto’s en ze bewerken kost rond de €100
  • Het gebruiksrecht van de foto’s
  • Het zorgen voor een optimaal eindproduct (afhankelijk hoe je dit het liefste wilt hebben)

Wil je een fotograaf per uur inhuren en alleen het ruwe materiaal ontvangen (de digitale foto’s) dan betaal je rond de €40 tot €50 per uur plus de kosten van de dvd en het verzenden. En natuurlijk de reiskosten.

Fotograaf uit Turnhout inhuren

Als je een fotograaf inhuren gaat dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Je zult afspraken moeten maken rondom verschillende zaken. Het is daarom goed om extra aandacht te schenken aan de volgende zaken:

Het is verstandig om bij meerdere fotografen een offerte op te vragen. Je kunt op die manier ontdekken wat er allemaal mogelijk is en weet ook beter wat de kosten zijn van de fotograaf. Kijk bij de kosten of het om een totaalprijs gaat of dat er nog extra’s zijn. Misschien rekent de fotograaf standaard de eerste drie uur van het werk en komen er voor ieder extra uur extra kosten bij. Ook is het belangrijk of er reiskosten zijn of kosten achteraf om de foto’s te selecteren en te bewerken.

Kies de beste!

Als de foto’s voor een bruiloft of ander uniek evenement zijn is het natuurlijk belangrijk om de beste fotograaf te kiezen voor jouw budget. Kijk naar de portfolio van de fotograaf en ook naar hoe hij is. Er moet wel een klik zijn om samen voor een geweldig eindresultaat te zorgen.

Fotograaf voordelen

Een fotograaf weet precies waar hij op moet letten en zal de beste foto’s uitkiezen om een mooi eindresultaat te presenteren. Natuurlijk kun je dit ook zelf doen, maar staat iedereen dan wel echt mooi op de foto?

Als je een bruiloft hebt of een evenement of gelegenheid in Turnhout is het natuurlijk slim om een goede fotograaf in te schakelen. U kunt een mooie foto krijgen waar je iedere dag van kunt genieten. Keer op keer.

Als je een groepsfoto wilt laten maken dan is het natuurlijk belangrijk om niemand te laten ontbreken. Natuurlijk kun je achteraf gaan Photoshoppen. Het is echter niet mooi en ook niet echt. Een echte fotograaf zal tevens zorgen voor een goede belichting van de foto en dat iedere lacht op hetzelfde moment.